Boer Hoorn vindt een verantwoorde plek in de maatschapij belangrijk. Natuurlijk moet je als bedrijf geld verdienen, maar hoe mooi is het om dat te doen met oog voor de samenleving en de wereld om ons heen! En dat kan prima bewijzen we met onderstaande projecten.

 

Op ons erf vangen we twee Oekraïense gezinnen op die de oorlog in hun eigen land zijn ontvlucht. Door een crowdfunding actie hebben we geld ingezameld en daarmee twee stacaravans aangeschaft. samen met mensen uit de omgeving hebben we deze units woon klaar gemaakt. De bedoeling is om, als ze weer terug kunnen, hun het geld wat de units dan waard zijn mee te geven zodat ze een start hebben in hun eigen land.

Op ons bedrijf zijn een aantal aangepaste werkplekken. Hier kun je aan de slag als je vanuit een burn-out of vergelijkbare situatie weer wat ervaring wilt opbouwen. Je hoeft niets, maar bent wel onderdeel van ons bedrijf. Zo blijf je je aandeel leveren in de samenleving en heeft je leven weer een stukje ritme.

We experimenteren op ons bedrijf veel met duurzame landbouw. Zo proberen we te ontdekken hoe we met minder of geen gewasbeschermingsmiddelen toch een goede oogst kunnen realiseren. Dit gaat met vallen en opstaan maar hierdoor leren we ontzettend veel over hoe we als landbouwers de toekomst verder in kunnen

In drukke tijden werken we met vrijwilligers die met hun medewerking geld verzamelen voor een goed doel. Zo worden er Aspergemenu’s en kerstpakketten ingepakt waarmee een geld word ingezameld.

 

Heeft u zelf een goed idee hoe we samen iets kunnen betekenen voor de maatschappij? Laat het ons weten.