De asperge word s’morgens in alle vroegte door een enthousiast team gestoken en zo snel mogelijk in koud water ondergedompeld. Dit zorgt er voor dat de asperge zo vers mogelijk blijft. Hierna word de asperge mooi schoon gewassen en gesorteerd om vervolgens koel te worden bewaard.

Onze asperges groeien op zeer geschikte grond. Asperges houden van droge zandgrond met een laag grondwaterpeil. De samenstelling en voorbereiding van de grond zorgen voor haar unieke smaak. De mineralen die in onze grond aanwezig zijn en het gebruik van de juiste bemesting beïnvloeden deze smaak positief. Ook de rassenkeuze dient te worden afgestemd op de grondsoort. Onze asperges profiteren optimaal van al deze omstandigheden en zijn daarom een ongekende traktatie. De licht zoete smaak word geroemd door de vele klanten die onze asperges ontdekt hebben, evenals de vele horeca in de omgeving erkennen: deze asperges proeven als geen ander!

Naast de heerlijke smaak is de asperge ook nog eens heel gezonde groente. Er is vrijwel geen ander voedingsmiddel bekend, dat zo weinig calorieën bevat, maar tegelijk zoveel belangrijke vitaminen en andere voedingsstoffen bevat. Meer informatie over asperges zoals de oogst en de teelt kunt u vinden op www.aspergerecepten.nl.

Kom langs en overtuig u zelf van deze heerlijke verse en gezonde groente!