Moderne techniek

Hoorn Asperges is een moderne onderneming die voorop loopt in het gebruik van techniek. Met behulp van deze technische hulpmiddelen word het makkelijk om de kwaliteit te bewaken en invloed uit te oefenen op de opbrengst van het land.

Om ook in het vroege voorjaar asperges te kunnen oogsten hebben we een veld aangelegd naast de bio vergister van Swart Tynaarlo. Deze installatie produceert naast groene stroom ook restwarmte. Door deze warmte door het veld te leiden kunnen we 4 tot 6 weken eerder oogsten.

Onder controle

De Bosch Deepfield slimme thermometer helpt ons de temperaturen in de gaten te houden. Op elke tien centimeter zit een thermometer. Zo kunnen we beter inspelen op het weer, sturen op kwaliteit en beter inschatten welke oogst we kunnen verwachten.

Sorteren op hoog niveau

Met onze Espaso automatische asperge sorteer machine word elke asperge die op het bedrijf komt 8 keer op de foto gezet. Een computer analyseert deze foto’s en bepaald aan de hand van verschillende kenmerken in welke kwaliteitsklassen hij valt.

Machinepark

Een uitgebreid machine park zorgt voor de planten op het veld. Hieronder ziet u de Imants oprugger aan het werk die zorgt voor mooie ruggen boven de aspergeplant.